V srpnu nebudou možné osobní odběry.

Suché dupky aneb jak to celé začalo 1/5


Bylo mi 26 a měla jsem doma novorozence. Před necelým rokem jsem dokončila vysokou školu a týden na to nastoupila do zaměstnání. A dva týdny na to otěhotněla...

Amálka byla zlaté miminko. Jenže každodenní kolotoč přebalování, vaření a procházek po parku mě brzy začal lehce mentálně unavovat. Byla jsem zvyklá žít v poklusu. Během střední i vysoké školy jsem pracovala, cestovala, zkrátka každý den jsem mela vyplněný. A najednou ze mě byla žena v domácnosti na plný úvazek.

18

Mozek ale nezastavíš, takže se mi v hlavě začal rodit plán. V té době jsme používali moderní látkové plenky, které mě neskutečně bavily. V ČR je vyrábělo jen několik málo firem, zato v perfektní kvalitě, nádherném designu a se skvělou funkčností. A tak mě napadlo vyrobit vlastní značku takového skvělého produktu.

Sehnat dodavatele materiálů, vyrobit střihy, výbavu dílnu... nebudu lhát, nebylo to lehké. No a aby toho nebylo málo, rozhodla jsem se, že vytvořím místo, kde si budou moci zákazníci nakoupit i plenky jiných nejen českých značek.

Vytvořit a naplnit e-shop byla otázka dlouhých měsíců. Během nich se vyjevila spousta překážek, ale tehdy plná sil jsem je bez váhání překonávala.

A e-shopu dala jméno suché dupky. Ostraváci určitě vědí, takže pro mimoostravské - ne suché dubky ve smyslu stromů s žaludy a ani dupky jako dětské dupačky... ale dupky jako zadečky. Tak se to u nás říká :)

Vzniklo místo, které nabízelo průřez sortimentem látkových plenky a pomůcek pro lakování.

A naše privátní značka dostala jméno Yháček. Jak vznikl tento název vám prozradím zase někdy příště...


Velmi brzy se nás sortiment rozšířil o další produkty. Protože na látkové plánky potřebujete pohodlné turkáčky. K nim do setu slintáček, čepičku... takto jsme postupně zařazovali do sortimentu vše, co jste si přáli.

20140929_122852_1

Spousta produktů v průběhu času postupně vypadla ze sortimentu. Dnes už nabízíme dá se říct stálice. Do našich ověřených střihu příliš nezasahujeme.

Plenky jsou nyní spíš okrajový sortiment. Kdo nás zná ví, že základ naší nabídky tvoří látky a funkční oblečení pro děti a maminky. Z oblečení jede hlavně softshell, merino kousky a pohodlné bavlněné rostoucí oblečení.


Cesta Yháčka a Suchých dupek ale nebyla vůbec jednoduchá. Hned pár měsíců po svém zrodu měl na mále... Proč? To se dozvíte tady.